True

Gratis verzending in Nederland en België        0541-23 45 60        [email protected]        FAQ--Waarom zijn jullie goedkoper?

OFFERTE

Veelgestelde vragen

Waarom zijn jullie goedkoper?

Aqmos koopt en produceert in grote getallen. Door transparante prijzen wordt weinig op offerte basis gedaan. Andere firma's laten bewust informatie achter, zodat de klant belt voor advies. Zo is een deal snel gesloten, maar dit zie je weer in de prijs!

Het doel is hetzelfde van waterontharders op zoutbasis, namelijk kalk en magnesium verwijderen en wegspoelen naar de afvoer.
Ontharders hebben 3 hoofdcomponenten: Een harsfles gevuld met hars, een zoutreservoir en een regelventiel. Alleen in het regelventiel zit een wezenlijk verschil. Een waterontharder kan voor vele jaren dienst doen, waardoor onderdelen slijten of o-ringen lek kunnen raken. De beste regelventielen hebben een onderhoudsvriendelijk en simpel design. Wij bieden alleen bewezen merken aan op onze website, zoals Clack met meer dan 75 jaar ervaring. Wij bouwen op de expertise van dit soort partijen en fabriceren niet zelf. Dit betekent een hoge kwaliteitsborging!

Een ander verschil is dat sommige waterontharders extra functionaliteiten bieden. Dit zijn veel voorkomende extra's:
> Een chloormodule: ontsmet de harskern. Dit dient elke twee jaar vervangen te worden. (Beschikbaar bij Clack regelventielen)
> Een zoutniveau meter: Vaak gepaard met een app die een melding geeft wanneer je zoutniveau laag is.
> Werkend zonder stroom: Sommige ontharders werken op de waterdruk zelf. Dit betekent wel wanneer de druk weg is (bijvoorbeeld op vakantie), dat de harskern verontreinigt kan raken na een langere periode.

Zoek de hardheid op de website van je waterleverancier door je postcode in te vullen. Voor accuratere metingen, raden wij aan om een meetset titratieoplossing te bestellen.

Ontharders en omgekeerde osmose systemen hebben overeenkomsten. Zo halen ze beiden kleine deeltjes uit je water. Waterontharders zijn alleen gericht op de grootste deeltjes die aanslag achterlaten zoals calcium en magnesium. Omgekeerde osmose verwijdert alles deeltjes uit het water, zodat alleen puur water overblijft. Het nadeel van omgekeerde osmose is voornamelijk het drukverlies. Dit is waarom het vaak alleen wordt toegepast bij één kraan voor drinkwater. Industrieel wordt het voornamelijk toegepast in de horeca, glazenwasserijen en autowasstraten voor een streeploos resultaat.

Waterontharders

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder wordt na de watermeter maar voor de eerste afsplitsing aangesloten, zodat al je leidingwater door de harscilinder heen stroomt. Het water stroomt door de onthardingshars die kalk aantrekt (calcium en magnesium). Het kalk wordt vastgehouden en weggespoeld in je afvoer nadat de harscilinder verzadigd is of na 10 dagen maximaal (afhankelijk van je instellingen).

Nee, zout (natriumchloride) wordt gebruikt om de harskern schoon te spoelen, waardoor de harsdeeltjes weer geregenereerd worden. Dit wordt na het regenereren gelijk weer weggespoeld. Bij ontharding van het water, stijgt het natriumgehalte, maar de chloridegehalte blijft hetzelfde. Aangezien de combinatie van natrium en chloride nodig is voor de zoute smaak, komt het niet voor dat je water zouter gaat smaken. Dit kan alleen voortkomen uit een defect.

Een waterontharder gebruikt circa 65L water per regeneratie afhankelijk van je modelgrootte. Dit loopt op tot ongeveer 85L bij de grootste huishoudelijke modellen.
(Op basis van elke 10 dagen regenereren, ~1-2% van je totale waterverbruik)

Tabletten en kristallen zijn beiden geschikt.
Op de zakken staat dat het specifiek geschikt is voor waterontharders/drinkwaterinstallaties met de kwaliteitsnormen DIN EN 973 Typ A en DIN-19604.

Omgekeerde osmose

Hoe werkt omgekeerde osmose?

Omgekeerde osmose is een filtratieproces waarbij water door een halfdoorlatend membraan wordt geperst dat het water scheidt van andere onzuiverheden en stoffen. Het eindresultaat is schoon, gezuiverd water aan de ene kant van het membraan en de geconcentreerde onzuiverheden aan de andere kant. Zie het als een filter dat alleen watermoleculen doorlaat en al het andere opsluit.

Omgekeerde osmose wordt veelal toegepast voor een enkele kraan in je huis. Om je hele huis van osmosewater te voorzien, heb je een grote installatie nodig wat snel oploopt in enkele duizenden euro's. Daarom raden wij aan om je huis te voorzien van een waterontharder en een enkele kraan te voorzien van een huishoudelijk osmose model. Zo heb je veel minder poetswerk en kan je genieten van het zuiverste water!

Bij de producten staat na hoeveel liter het water vervangen dient te worden. Vaak moet dit ongeveer jaarlijks gebeuren bij systemen met spoeling.

Nee, dat hoeft niet. Wij bieden ook meerdere ontwerpen 3-weg kranen aan. Zo heb je 1 kraan voor koud, warm en osmose water!
Wil je geen extra kraan bestellen? Bij de all-in-one zit standaard een kleiner kraantje inbegrepen alleen bestemd voor osmose water.

Installatie

Hoelang is de wachttijd voor een installatie?

Wij streven er naar om binnen 4-6 weken de installatie in te plannen. Om de kosten laag te houden, plannen wij meerdere installaties in je regio in. Heeft u meerdere vrienden in de regio die een ontharder geïnstalleerd willen hebben? Neem contact met ons op voor een aanbod!

Een installatie kost €299,- inclusief. Het standaard materiaal zit in de prijs inbegrepen (zoals slangen, koppelingen). Ook kleine zaken zoals een muurbevestiging en stavlak voor de waterontharder zijn inbegrepen. Bij een meerprijs (voor bijvoorbeeld leidingen omleggen) wordt u altijd eerst ingelicht, zodat u nooit voor verassingen komt te staan.

Een Aqmos is eenvoudig zelf te installeren. Op de pagina installatiehandleiding staat alles wat je moet weten!

      To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.