True

Gratis verzending in Nederland en België        0541-23 45 60        [email protected]        FAQ--Waarom zijn jullie goedkoper?

OFFERTE
Hoe zit het met hard water in mijn woning?
Het effect van hard water op huishoudelijke apparaten en loodgieterswerk

Hard water is water dat veel mineralen bevat, voornamelijk calcium en magnesium. Hoewel hard water op zichzelf niet schadelijk is voor de gezondheid, kan het wel een aantal problemen veroorzaken in huis, met name voor huishoudelijke apparaten en loodgieterswerk. In dit artikel bespreken we hoe hard water de levensduur van apparaten zoals boilers, wasmachines en kranen kan verkorten en hoe waterontharders dit probleem kunnen oplossen.

Apparaten zoals boilers en wasmachines hebben vaak last van kalkaanslag door hard water. Dit komt doordat de mineralen in het water zich ophopen in de apparaten en zich daar hechten aan de verwarmingselementen en andere onderdelen. Hierdoor kan de werking van de apparaten verminderen en kan er zelfs schade ontstaan. Ook kan de kalkaanslag zorgen voor hogere energierekeningen, omdat de apparaten meer energie nodig hebben om te werken.

Daarnaast kan hard water ook leiden tot verstopte leidingen en kranen. De mineralen in het water kunnen zich ophopen in de leidingen en kranen en zo de doorstroming van water verminderen. Dit kan op den duur leiden tot verstopte leidingen en dure reparaties.

Gelukkig is er een oplossing voor deze problemen: een waterontharder. Een waterontharder filtert de mineralen uit het water en vervangt ze door natriumionen, waardoor het water zachter wordt en kalkaanslag wordt voorkomen. Hierdoor gaan huishoudelijke apparaten langer mee en wordt de kans op verstopte leidingen en kranen verminderd.

Bovendien kan het gebruik van een waterontharder ook leiden tot besparingen op energierekeningen en reparatiekosten. Doordat de apparaten langer meegaan en de doorstroming van water niet wordt verminderd, hoeven huiseigenaren minder vaak reparaties uit te voeren en minder vaak nieuwe apparaten te kopen.

Kortom, hard water kan leiden tot verschillende problemen voor huishoudelijke apparaten en loodgieterswerk, maar een waterontharder kan deze problemen oplossen. Door het gebruik van een waterontharder kunnen huiseigenaren de levensduur van hun apparaten verlengen en reparatiekosten verminderen.

Wat is er mogelijk voor mijn woning?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jullie woning, onze experts staan voor je klaar.

Hoe werkt een osmose apparaat?
Waarom een osmose apparaten onmisbaar is in elk huishouden

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.